Satul Poiana Mănăstirii în haine de sărbătoare

Viața parohiei Noiembrie 18, 2012

               Duminica de astăzi a venit cu îndoită bucurie pentru credincioşii din parohia noastră, mai cu seamă pentru cei din satul Poiana Mănăstirii unde s-a săvârşit Sfânta Liturghie.

              În primul rând, ne-a onorat prezenţa Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, care împreună cu părintele Roşu Mihail, protopop al Protopopiatului Iaşi III şi un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie.

               În al doilea rând, credincioşii din satul Poiana Mănăstirii au putut să asiste la hirotonia întru diacon a tânărului Geantău Ionuţ Alin, viitorul paroh al parohiei Poiana Mănăstirii, fostă filie a parohiei Ţibana.

              Geantău Ionuţ Alin s-a născut pe 23 februarie 1986 în localitatea Ţibana, a urmat şcoala primară din Ţibana (1993 - 2001), apoi Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Vasile cel Mare" din Iaşi (2001 - 2006), Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi (2006 - 2010) şi cursurile de master între anii 2010 - 2012, secţia Viaţa Bisericii. Istorie şi Actualitate. A absolvit examenul de capacitate preoţească în decembrie 2011. Căsătorit în iulie 2011 cu tânăra Spiţă Cătălina Maria, având în prezent un copil născut în noembrie 2012.

               Aşadar ne-am învrednicit astăzi de folositoare cuvinte de învăţătură rostite de Preasfinţia Sa, Calinic Botoşăneanul, care  a accentuat că omul în permanenţă trebuie să se cerceteze atât trupeşte cât şi sufleteşte pentru ca boala, fie ea trupească sau sufletească, să nu devină nevindecabilă, ne-am înfruptat din cuvântarea părintelui protopop despre slujirea în parohie a preotului, din mâna căruia se va cere sufletele păstoriţilor săi şi ne-am bucurat să fim alături de un fiu al parohiei, crescut şi cultivat în sânul bisericii noastre, care a fost aşezat în treapta de diacon.

                Mulţumim Bunului Dumnezeu, pentru o astfel de zi binecuvântată şi celor care ne-au împărtăşit bucuria zilei de astăzi, părinţi slujitori, oficialităţi locale şi ostenitorilor.