"Bucură-te Sf. Cuv. Parascheva, mult folositoare !"

Viața parohiei Octombrie 14, 2012

           Cu evlavie şi bucurie mare, ca şi în alte multe parohii din ţară, astăzi 14-oct.-2012 şi credincioşii din parohia noastră au prăznuit-o pe ocrotitoarea şi mijlocitoarea noastră înaintea lui Dumnezeu, pe Sf. Cuv. Parascheva. Cu mic, cu mare, tineri şi vârstnici, credincioşii din satul Moara Ciornei şi din toată Parohia Ţibana, în zorii zilei la auzul clopotului au venit în sfânta biserică pentru ca "într-un cuget şi cu o singură gură" să slăvească prin rugăciune pe cea care veghează neîncetat asupra satului, parohiei şi întregii Moldove de veacuri.

             După slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii, am mulţumit Bunului Dumnezeu şi Sf. Cuv. Parascheva pentru purtarea de grijă neobosită şi neîntreruptă în cei 10 ani cât au durat lucrările de înălţare a bisericii din acest mic sătuc, ne-am rugat şi am felicitat pe cei care poartă cu vrednicie numele cuvioasei şi am înălţat rugăciuni pentru sufletele celor mutaţi la Domnul. Credincioşii din parohie au aşezat apoi la masă pe toţi cei care veniţi de departe sau din parohiile învecinate ne-au însoţit în rugăciune.

              Cu nădejdea în ajutorul Sf. Cuv. Parascheva şi de acum înainte, mulţumim celor care s-au ostenit alături de noi în lucrare, rugăciune şi slujirea aproapelui.

     "Bucură-te Sf. Cuv. Parascheva, mult folositoare !"