"Am plecat să colindăm"

Viața parohiei Decembrie 12, 2013

       În fiecare an după sărbătoarea "Intrării Maicii Domnului în Biserică" copii din parohia noastră vin în sfânta biserică pentru a pregăti colindele şi obiceiurile ce împodobesc zilele Crăciunului şi a Noului An. Începând de la cei mai mici, de grădiniţă şi până la cei mai mari, liceeni, cu bucurie şi nerăbdare se străduiesc să vestească cât mai autentic şi frumos Naşterea Mântuitorului Hristos.

       Vineri, 06 dec., de ziua Sf. Ierarh Nicolae, un grup de copii au mers şi au vestit Naşterea Domnului în primăria comunei, unde au fost aşteptaţi de domnul primar Rotaru Gheorghe şi de ceilalţi angajaţi ai primăriei, cu mult entuziasm.

       Luni, 09 dec., împreună cu 50 de copii, am dus colindul românesc în şcoala din Ţibana, iar doamna director Popa Roxana alături de cadrele didactice, au dăruit dulciuri colindătorilor.

       Nu am uitat nici de cei care poartă de grijă celor suferinzi şi împreună cu 15 copii am colindat şi în dispensarul din Ţibana, întâmpinaţi fiind de cei trei medici de familie de aici, dra. Ciobanu Camelia, dna. Lazăr Mihaela Luminiţa şi dl. Dima Irinel C-tin, care au răsplătit pe colindători cu dulciuri.

       Vă aşteptăm cu mult drag pe 25 decembrie 2013 la biserica "Adormirea Maicii Domnului", unde după Sfânta liturghie, 70 de copii vor susţine un recital de colinde şi obiceiuri româneşti, iar "Moşul" va împărţi daruri celor mici.