După 50 de ani, din nou în băncile şcolii

Viața parohiei Septembrie 9, 2013

      Sâmbătă, 7 septembrie 2013, Şcoala din Ţibana a găzduit o emoţionantă întâlnire a generaţiei 1963. Astfel că după 50 de ani de la absolvirea Şcolii Elementare din Ţibana, ultima generaţie care a absolvit cu şapte clase, prin deosebita implicare a d-lui Avădăni Emil şi a d-nei Anei Rodica, a păşit din nou în sala de clasă în care acum 50 de ani şi-au încheiat cursurile.

     Am avut bucuria de a fi invitat în mijlocul lor şi am deschis întâlnirea cu o slujbă de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în toţi aceşti ani de la absolvire, am înălţat rugăciunile noastre către Domnul şi pentru sufletele profesorilor şi colegilor mutaţi la viaţa veşnică şi i-am îndemnat pe cei prezenţi ca peste 10 ani să se bucure de o altă plăcută revedere.

     Din cei 20 de colegi care au absolvit, au fost prezenţi la strigarea catalogului de către d-nul înv. Movilă Petru: Anei Rodica - Ţibana, Avădăni Emil - Iaşi, Moraru Dumitru – Moara Ciornei, Lău Filip - Ţibana, Jugănaru Anelia - Iaşi, Păun Paraschiva (Şovea) - Ţibana, Cercel Maria – Constanţa, au absentat din motive personale Cantemir C-tin - Iaşi, Rotaru Ion – Poiana Mănăstirii, Tocariuc Gheorghe - Bucureşti, Săuleac Elena - Iaşi, Vizitiu Maria – Iaşi, au trecut la Domnul: Colesnic Emilia, Corbu Gheorghe şi Manolache Ioan.

     Toţi cei invitaţi, cu emoţie, au depănat amintiri din anii de şcoală şi au trecut prin „filele vieţii” celor 50 de ani de la absolvire. Au luat cuvântul felicitându-i şi toţi cei invitaţi să le fie alături, între care d-nul Movilă Petru (fostul lor învăţător), d-nul deputat Movilă Petru (jr.), d-nul primar Rotaru Gheorghe; d-na Diaconu Ecaterina şi d-na Cozmiţă Elena ca foşti directori (şi colegi în învăţământ unora dintre ei) ai Şcolii din Ţibana.

      După fotografia de grup cu toţii s-au retras pentru a depăna mai multe amintiri şi a ciocni o cupă cu vin. Le dorim să se bucure alături de cei dragi de toate frumoasele realizări familiale şi profesionale, iar Dumnezeu să le dăruiască sănătate.